Change the world – stay healthy

En bæredygtig tilgang til kroppen, livet og sundheden

Nina Adsersen fysiovital fysioterapeut

Nina Holm Adsersen

Fysioterapeut, Sundhedsmentor og Indehaver

 

Strandvejens sundhed

Om Nina Adsersen, indehaver af FysioVital

Jeg har mere end 25 års erfaring som fysioterapeut og klinikindehaver

For mere end 25 år siden startede jeg min første klinik i Risskov ved Århus. Jeg gik troligt hver dag på arbejde kl. 8 om morgenen og ventede på et telefonopkald af en kommende patient. Patienterne begyndte at komme, og så rigeligt endda.  Jeg var en af de første i området som etablerede et fitness center i tilknytning til klinikken, og en af de første fysioterapeuter der arbejder med inkontinens og bækkenbunds problematikker i praksis. Grund essensen i mit arbejde har altid været det hele menneske.

Børn og virksomhed

Sideløbende med at jeg opbyggede min virksomhed, fik jeg også familie. Med min første mand fulgte 2 små piger, og da de var omkring 8 og 10 år, adopterede vi tvillinger fra Bolivia. Da mine børn var 4 år startede jeg en tre årig familieterapeutisk uddannelse. Da de store piger blev teenagers, måtte jeg sande at det var vanskeligt at drive virksomhed og samtidigt have både små børn og to teenagers. Jeg solgte derfor klinikken efter ca. 11 år, og havde på det tidspunkt omkring 10 medarbejdere og et velbesøgt lille fitness center.

Produktspecialist for praktiserende læger og psykiatere

For at erhverve nye faglig viden og ikke mindst for at udvide min Fysioterapeutiske og personlige horisont, søgte jeg Medicinal industrien. Her arbejdede jeg som konsulent og produktspecialist hos Praktiserende læger og Psykiatere. Industrien gav stor indsigt og erfaringer på mange områder, som hidtil havde været ukendte for mig. Men da det også er en temmelig udfordrende branche valgte jeg efter to år, at søge tilbage til min metier som Klinik-indehaver.

Rønde Fysioterapi

Jeg overtog i 2008 Rønde Fysioterapi og dermed lå mange års modernisering og udvikling foran mig. Da jeg gennem alle årene som Klinik-indehaver ønskede et tæt og støttende fællesskab på indehaver niveau, blev jeg en del af BeneFit kæden. Det viste sig dog at kædens udvikling ikke passede til mine ønsker og visioner med at drive klinik, og vores veje skiltes igen efter nogle år.

Da Klinikken i Rønde var nogenlunde på plads i både nye lokaler, top moderniseret og med Fitness-afdeling, åbnede jeg en klinik uden for sygesikringen, igen i Risskov- FysioVital.

Fremtidens fysioterapi

Gennem årene var der sket store forandringer for fysioterapeuter på praksisområdet. Denne tanke begyndte at fylde mere og mere i mig, da udviklingen sjældent hverken tjente patienterne eller de behandlende fysioterapeuter. Da det blev vanskeligt for mig at se hvordan det var muligt at kombinere de regler, der blev afstukket af praksis sektoren, med at fremme helbred og sundhed for min kunder, frasolgte jeg efter 11år FysioVital Rønde. På det tidspunkt måtte jeg sige farvel til ca. 15 medarbejder.
I dag arbejder jeg som helhedsorienteret fysioterapeut. 

Min baggrund

Siden jeg var ganske ung, har jeg rejst meget. Jeg har været i de fleste Europæiske lande, lidt i Afrika og i en del lande i Asien og i Syd/mellem Amerika samt USA. Jeg har aldrig rejst som ”passiv” turist, men været både bevidst kritisk og objektiv. Jeg har set på mennesker med mit brede menneskesyn syn, med fokus på deres trivsel, livsstil og sundhed. Jeg har bevæget mig fra fattige krigsområder i Gaza til bonede gulve Nord for København. Gennem mine rejser har jeg dannet mig et bredt indtryk af mennesket generelt, og de kulturer som påvirker livskvaliteten og sundheden.

Som ung havde jeg en stor interesse i psykologi og adfærd- og læste vanvittig mange bøger om emnet. Som 17 årig begyndte jeg på Transcendental Meditation, og på samme tid kom jeg under vingerne hos en indisk Yogi. Da jeg valgte Fysioterapi-faget, var det med den overbevisning at mange gener, smerter og funktionsnedsættelse kunne findes i ”ondt i livet” eller nedsat livskvalitet. Som fysioterapeuter har vi mulighed for at rigtig meget for mange mennesker med ”ondt i livet” , da vi gennem kroppen har direkte adgang til sind og psyke.

Min fremtid som helhedsorienteret fysioterapeut

”Rejsen” gennem mit liv har givet mig den erfaring, at der ikke findes et facit for mennesker. Alle mennesker er unikke og forskellige, hvad der virker for den ene virker ikke for den anden.  Jeg har også lært at hvis mennesker ønsker større sundhed, øget livskvalitet, kort sagt et bedre liv, så et det nødvendigt at arbejde både med både hjerne, krop, sind og intellekt.

I dag arbejder jeg helhedsorienteret og har samarbejde med internationale kollegaer og læger.

Jeg giver både individuelle behandlinger og underviser kvinder på hold i at få et endnu bedre liv.