Kraniosakral terapi
Kraniosakral terapi er en meget blid, men yderst dybdegående behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse.
Behandlingsformen tager udgangspunkt i kroppens egen puls og bevægelser, og fysioterapeuten vil derigennem have adgang til kroppens dybere lag.
Gennem kraniosakral terapi arbejdes der med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer, og behandlingen har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet.
Hvad kan du få ud af kraniosakral terapi
Kraniosakral terapi kan med fordel benyttes, hvis du har spændinger, søvnbesvær, angst, er i choktilstand, har været udsat for traume, føler stress eller er lettere depressiv.
Blot én behandling kan ofte gøre en afgørende forskel, men hvis der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må du indstille dig på at skulle have flere behandlinger. Du kan generelt forvente at mærke positive forandringer inden for de første 3 behandlinger.
Behandling af børn og unge
Børn er ofte meget modtagelige for kraniosakral terapi, og der kan opnås gode resultater med relativt få behandlinger. Hos lidt større børn/teenagere kan kraniosakral terapi med fordel anvendes, hvis der trivselsproblemer, mellemørebetændelse, talevanskeligheder, hovedpine, koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder, stress mm.
Jeg oplever ofte, at børn falder i søvn under behandlingen, hvilket absolut fremmer effekten.
Hvis du mener at dit barn/den unge kan have glæde af kraniosakral terapi, vil jeg bede dig om at forberede barnet og få accept til at modtage behandlingen. Et alternativ kan være, at vi i fællesskab bruger den første konsultation til en forventningsafstemning.
Som forældre er du velkommen i den indledende del af behandlingen, men herefter vil jeg gerne have mulighed for fuld fokus på behandlingen, og du bedes derfor opholde dig venteværelset.
Bivirkninger?
Der er ingen bivirkninger efter kraniosakral terapi, men det er ganske almindeligt at opleve opstemthed og lethed eller træthed. For at du får det bedste resultat af behandlingen anbefaler jeg, at du drikker rigeligt med vand og at du har mulighed for at hvile dig efter behandlingen.
Jeg har oplevet at give behandling til mennesker med fx. piske-smæld, som efterfølgende har sovet i 24 timer, for herefter at vågne op uden smerter.